- Ножі64
Ножі і ножиці кухонні, магнітні тримачі, точила
Без кухонного ножа не обійдеться жодна кухня. Без його допомоги не приготувати обід, не обійтися у поході чи пікніку. Кухонний ніж - один із перших інструментів, який навчилися робити наші предки. На щастя ми живемо в сучасному світі і маємо величезну різноманітність кухонних ножів на будь-який смак та колір.
Види ножів:
- Нержавіюча сталь. Це найпопулярніший матеріал для виготовлення ножів, більше підходить для сучасного середньостатистичного користувача. Матеріал простий у догляді, не вимагає частого заточування леза, не окислюється, не вбирає запахи продуктів. Такі ножі не важко заточити самостійно.
- Керамічні ножі зараз знаходяться на піку популярності. Виготовляються вони з цирконієвого порошку, який після високотемпературного випалу утворює правильну дрібнокристалічну структуру. Саме вона забезпечує керамічному лезу неймовірну міцність, що наближається до показників алмазу. Такий вид ножів має кілька недоліків: при падінні ніж на підлогу може сколити лезо, проблематично якісно ув'язнити ніж у домашніх умовах.
Ножі відрізняються за формою та розміром леза. Звичайно, є універсальні ножі, але не варто відмовлятися від ножів, призначених для конкретних операцій:
- Універсальний ніж підходить для нарізування фруктів, овочів, зелені, м'ясних та сирних продуктів. Вміють довжину леза 13-20 сантиметрів.
- Кухарський ніж теж досить універсальний, але відрізняється розміром. Довжина його леза становить 25-30 см, ширина 2-4 см. Він досить масивний, тому переважно користується популярністю у чоловіків.
- Ніж для нарізки. Має довге і не дуже широке лезо, іноді з невеликими виїмками на полотні, які не дають скибочкам сиру «приклеюватися» до ножа під час нарізки.
- Філейний ніж має довге та вузьке лезо. Ідеально підходить для філування м'яса, свіжої риби та плодів з щільною м'якоттю.
- Овочевий ніж має коротке лезо до 10 см. З його допомогою зручно чистити та нарізати овочі та фрукти.
- Ніж для хліба має зубчасте лезо. Така форма леза відмінно впорається з хрусткою скоринкою, не пошкоджуючи її, листковим тестом, а також деякими фруктами та овочами (кавун, ананас, гарбуз).
- Сокирка має широке, майже квадратне лезо. З його допомогою можна не лише подрібнити тверде м'ясо, та й розрубати хрящі або кістки.
Магнітні тримачі
Для компактного зберігання кухонних ножів вам допоможе магнітний тримач. Він добре впишеться в інтер'єр, не порушуючи дизайну кухні.
Магнітний тримач являє собою довгу горизонтальну планку з двома магнітними смужками.
Переваги магнітних тримачів:
- Гігієнічність. Ножі знаходяться у відкритому просторі, що виключає утворення та розвиток бактеріального середовища через скупчення вологи.
- Економія простору. Утримувач займає мало місця.
- Ножі не торкаються один одного. Внаслідок цього ножі труться один про одного і затупляються.
- Прилади постійно знаходяться на видному місці та в зоні найближчої доступності.
- Простота у догляді. Для підтримки чистоти досить просто протерти поверхню вологою ганчіркою.
- Простота кріплення. Прикріпити магніт на стіну можна за допомогою шурупів або двостороннього скотчу.
- Універсальність. За потреби до магніту можна прикріпити й інші кухонні прилади з металу (шумівки, половники, лопатки).
Купити ножі та ножиці кухонні, магнітні тримачі, точила в Україні швидко за доступною ціною
Оптовий інтернет-магазин товарів для дому AYD пропонує придбати все, що необхідно для обладнання сучасної кухні за доступними цінами. У нашому каталозі представлений широкий асортимент приладдя, а також доставка замовлення до всіх населених пунктів України. Доставка здійснюється Новою поштою.